2010. február 3., szerda

A Demjanjuk elleni kirakatper


A John Demjanjuk elleni tárgyalás egyre hasonlóbb lesz a moszkvai kirakatperekhez. Thomas Walther, a nemzeti szocialista "bűnök" üldözője Ludwigsburgból, amellett foglal állást, hogy a vádlotatt ítéljék el akkor is, ha nem bizonyítják be, hogy ő tettes volt. Szerinte Sobiborban rengeteg áldozatot megöltek, így minden ott dolgozó tettes volt, és még csak azt sem kell bizonyítani, hogy a vádlott ott tevékenykedett.

A védőt, Ulrich Buscht is megfegyelmezte a "nem elfogult" bíró. Az ügyvéd azt kifogásolta, hogy a nyomozati iratokat nem kapta kézhez, pedig ez előírás, hogy joga van beléjük nézni. Éljen a jogállamiság!

Forrás:
Linkhttp://de.altermedia.info/general/justizfarce-demjanjuk-verurteilung-soll-auch-ohne-beweise-moglich-sein-03-02-10_39920.html

Febrár 4-én hirtelen előkerült egy "tanú" Oroszországból, a 87 éves Alexej Weizen, aki azt mondja, látta Demjanjukot Sobiborban, mikor az rabokat munkára vitt ki az erdőbe. Hogy Demjanjuk valakit meggyilkolt volna, arról nem tud semmit mondani. A tanú egy cseh TV riporternek nyilatkozott. A "tanú" Demjanjukot a médiákban látta. Érdekes, hogy a "tanú" pont akkor bukkan fel, amikor úgy tűnik, hogy a per az égvilágon semmit sem rud bebizonyítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése