2010. február 22., hétfő

Büntethető a holokauszttagadás


Büntethető a holokauszttagadás


Utolsó ülésnapján büntethetővé tette a holokauszttagadást a parlament. A név szerinti szavazáson az MTI számításai szerint 197 igen, 1 nem, 144 tartozkodással elfogadták Mesterházy Attila (ki más? - FV), az MSZP miniszterelnök-jelöltjének Btk-módisítási javaslatát. Az arányokból is látható, hogy a törvényt (meglepő módon - FV) az MSZP és az SZDSZ képviselői támogatták elsősorban.

Az elfogadott javaslat szerint a Btk. új, 269/C paragrafusa alapján "aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő".

Viszont aki fennhangon élteti a palesztínmészárló zsidókat, az állami kitüntetésben részesül - Ezt a forrás valamiért kihagyta. Azt is, hogy miután ez a tervezet igen simán siklott át rendkívül kis ellenállással, gyorsan átnevezik a körutat Ceaucescu dicsősége utcára, az Andrássy utat pedig Sztálin-éljen-milyen-jó-hogy-csak-a-náczik-gyilkoltak-milliókat-bezzeg-a-vörös-geci-komcsik-nem utcára - FV

A parlament Mesterházy javaslatának elfogadása előtt elvetette Répássy Róbert módosító javaslatát. Répássy szövegében nem volt szó holokausztról és az áldozat méltóságáról, ő a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tagadását büntette volna.

A holokauszttagadás büntethetőségét az MSZP már többször is megpróbálta keresztülvinni a parlamenten, de eddig mindig elbukott a javaslat.

Forrás: index.hu
Forrás:http://naczivadasz.com/index.php?q=breking_nyuz_legyoztuk_a_magyarokat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése